Velkommen til Tisleia

På denne siden får du informasjon om fiske i Tisleia. Elva renner 16 kilometer i vakre omgivelser i Tisleidalen og her kan du fiske etter flott fjellørret.

Det er lov med stangfiske fra land i det meste av elva ved å løse gyldig fiskekort, men det er også innført to fluesoner med egne fiskeregler.
Klikk her for fiskeregler

For siste nytt og fiskerapporter – klikk her

fisk_24jun_tisleia

1280px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg Click here for English version 

10 tanker på “Velkommen til Tisleia

 1. Hei jeg var en pasjonert fluefisker i Tissleia, topp året var 2000 det klekket sulphurea det så ut som gul fløyel vi hadde et utrolig fiske uke 26 6-8 hekto hele dagen, de neste 10 år var begredelige med fisk på 2 til 3 hekto det er hyggelig at ting begynner å ta seg opp. Har selv fisket mest I Finnmark og Montana (nord Amerika) de siste årene, men savner Tissleia vakker natur og med lett tilkomst. Men jeg er redd profileringen av elven blir negativ for oss fluefiskere, se Hemsil fin elv men jeg forbinder ikke det med fred og ro og allemannsretten til å fiske uten å gå konkurs. Jeg er nok en av de bedre stilte som tar meg en Montana tur i ny og ne ukes kort for hele staten 400,- års kort 600,- Jeg skal ikke være alt for sær men det bekymrer meg når det blir begrensninger med flue soner og prisene stiger og det blir avertert etter fiskere.

  Jeg er utrolig glad at noen tar tak for å kultivere og tar tak for å til rette legge for bedre fiske i disse nydelige omgivelsene men ikke lag enn ny Hemsil. ( har selv fisket med Lennart Bergstrøm Og Kennet Bostrøm de er vel ikke stolte over hvordan de dro busslaster med Svensker til Hemsil)

  Da skal jeg slutte å sutre følger denne siden med spenning

  Skitt fiske

  RO

  Likt av 1 person

  • Hei Ragnar,

   Morsomt å høre om sesongen din i 2000 – høres helt magisk ut 🙂

   Vi som står bak denne nettsiden er ikke en del av elveeierlaget, men vi støtter de nye reglene fullt ut. Det er kun i overkant av 2 kilometer elv som er satt av til fluesoner, av totalt over 16 kilometer. Selv har vi vært i Tisleia et titalls dager i år, og har aldri opplevd at det har vært overbefolket av fiskere noen plasser, selv ikke der elva er forholdsvis tilgjengelig fra bilvei. Vi tror de nye reglene vil bidra til å øke snittstørrelsen på ørreten i Tisleia, til glede for alle sportsfiskere. Økt minstevannføring i elva er selvfølgelig også kritisk for dette.

   Personlig tror vi ikke at Tisleia blir et nytt Hemsil, selv om man helt tydelig har hentet inspirasjon fra noen av reglene i den elva.

   Vi anbefaler det virkelig en tur tilbake til Tisleia. Skitt fiske!

   mvh
   Lasse A. Vangstein
   tisleia.net

   Liker

  • Hei,

   Fluesonene skal være godt merket med skilter både ved start og slutt av fluesonene og på begge sider av elven.

   Takk for tilbakemeldingen, vi skal varsle oppsynet om at de tar en titt og sjekker tilstanden der oppe.

   Mvh
   Lasse A. Vangstein
   tisleia.net

   Liker

 2. Hei.

  Har vært noen ganger i Tisleia i år. Jeg lurer på hvorfor det ikke gjøres noe med de vanvittige mengdene med ørekyte i elva? Denne tar jo store mengder av næringsgrunnlaget til ørreten. Ikke rart elva er full av småfisk.

  Liker

  • Hei,

   Godt innspill, og det enkle svaret er at dette kjenner ikke vi som drifter denne siden noe til. Dog lover vi å ta det opp med grunneierlaget.

   Hilsen Lasse
   tisleia.net

   Liker

   • Det er bevist fra andre vassdrag at hvis man fjerner ørekyte blir det vesentlige bedre forhold for ørreten. I Tisleia er det enorme mengder og store deler av ørekytebestanden kan enkelt fjernes med små teiner og brødskalker som agn. Dette burde det vært fokus på om man ønsker en god ørret elv. Veldig bra at dere informerer grunneierlaget, så får vi håpe at de ønsker å gjøre noe med dette store problemet.

    Liker

 3. Hei! Mange år siden jeg har vært i Tisleia. Hvor er det best å kjøre/parkere for å komme til fluesonen?

  Liker

  • Hei Per,

   Det er to fluesoner i Tisleia. Skal du til øvre fluesone anbefaler vi å parkere i nærheten av «Vesle Skaugum» og følge traktorveien ned til Svarthølen. Der Svarthølen renner ut starter fluesona. Da fisker du på sørsiden av elva. Det andre alternativet er å kjøre Tisleivegen også nedover Kannefetvegen og eventuelt over på Nedre Fløtaveg så langt du kommer også gå stier ned mot elva den veien. Da har du hele Fløten og øver fluesone for dine føtter. Veldig fint område 🙂

   Skal du fiske i nedre fluesone er det veldig greit å parkere på utfartsparkeringen nede ved Merket. Fluesona starter rett oppstrøms for øya du parkerer foran, og det er ganske greit å jobbe seg oppover elva derfra. Ett annet og vel så godt alternativ er å parkere i nærheten av Tisleidalen kirke. Da kommer du ut ved gapahuken som er satt opp ved elva og kan fint fiske deg nedover elva.

   Hilsen Lasse
   tisleia.net

   Liker

   • Takk for svar Lasse. Blir vel en tur i den øvre sona. Vil tro det er mer folk i den nedre? 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s