Fiskeregler for Tisleia

Tilnærmet hele Tisleia administreres nå av Tisleia elveeierlag som er et samarbeid mellom alle grunneierlag langs Tisleia. Unntaket er Golsfjellet Fiskeforening som selger egne fiskekort langs sørsiden øverst i kanalen mot Tisleidammen, med sesong 5. juni til 10. september.

Se kart her – fluesoner markert med grønt til rødt.

Det er ansatt oppsyn i Tisleia.

SESONG: 20. mai til 10. september
Fiskekort kan kjøpes på inatur.no eller hos utsalgssteder i distriktet.

GENERELLE FISKEREGLER

• Tillatte fiskeredskaper er stangfiske med flue, sluk, mark. Ikke agnfisk. Det er ikke tillatt å fiske med oter.
• Fiskekortet gir rett til å fiske med én stang, fra land. (Vading er tillatt)
• Det oppfordres til å avlive all fisk under 25 cm og sette ut igjen fisk over 35 cm. Vær varsom med fisk som skal settes tilbake. Bruk helst kroker uten mothaker eller med mothakene nedklemt og knutefritt håvnett hvis du skal sette tilbake fisk.
• Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
• Barn under 16 år fisker gratis, men må ellers forholde seg til fiskereglene. Voksne som bistår barn under 16 med fiske må løse fiskekort.
• Fluesonene har egne fiskekort som dekker hele elva. Det er også egne fiskeregler for disse områdene (se under).
• Kjøper du kort for områder utenfor fluesonene, har du ikke tilgang til å fiske i fluesonene.
• Ved vading skal det vises hensyn til elvas bunnvegetasjon og andre fiskere.
• Brudd på fiskereglene medfører gebyr og kan medføre anmeldelse.
• Gå ikke på dyrket mark.

Vi ønsker å unngå parasitter i Tisleia. Tar du opp fisk og ønsker å sløye denne ved elvebredden, oppfordrer vi på det sterkeste til å ta med fiskeavfallet hjem. Alternativt kan det graves ned i bakken et godt stykke unna elvebredden. Hva enn du gjør, ikke kast fiskeavfall eller død fisk tilbake i elva. 

REGLER FLUESONE

• Det er kun lov å fiske med flueutstyr der snøret er kastevekten. Max 3 fluer på et snøre, kun enkeltkroker. Max krokstørrelse nr. 10.
• I fluesonene er det forbudt å avlive fisk over 35 cm.
• Hver fisker kan avlive 1 fisk pr fiskedøgn mellom 25 og 35 cm. Når en fisk er avlivet, skal fisket opphøre til neste dag.
• Det oppfordres til å ta ut all fisk under 25 cm.
• Det er kun lov å benytte mothakeløse kroker (mothakene må være nedklemt). Det skal brukes knutefritt håvnett.
• Ved vading skal det vises hensyn til elvas bunnvegetasjon og andre fiskere.
• Det er ikke lov å fiske med mark eller sluk i fluesonene, heller ikke for barn under 16 år.
• Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
• Brudd på fiskereglene medfører gebyr og kan medføre anmeldelse.
• Fisker plikter å ha med mål. Ved tvil skal fisken settes tilbake.
• Fluesonene er merket med skilt og på kart. Sonene gjelder fra skilt til skilt.
Alle med gyldig fiskekort har lov til å spørre andre fiskere om å fremvise fiskekort, og informere andre om reglene som gjelder. Ved mistanke om ulovlig fiske oppfordres det til å kontakte fiskeoppsynet.

Telefon oppsyn:
61359950
tisleia_12jun2016

Reklame

36 tanker på “Fiskeregler for Tisleia

 1. Dette er skuffende… Har fiska i 17 år i tisleia og den elva har alltid vært bra i tilkegg til «uberørt».

  Håper virkelig at dette ikke ødelegger for elva å for oss som kjenner elva godt!!

  Liker

  • Hei Kim,

   For å skjønne hvor vi som står bak tisleia.net kommer fra, så sitter ikke vi i Tisleia elveeierlag selv. Vi er veldig glade i elva, og har ønsket å bidra med en informasjonsside.

   Når det er sagt støtter vi innføringen av nye regler, da vi tror det på sikt vil gi et bedre fiske for alle parter. Maksmål, fangstbegrensning og «fang & slipp» tror vi vil bidra til at flere store fisk vokser opp. Legger man til en klar anbefaling om at fisk under 25 cm skal tas ut av elva og at fisk over 35 cm skal settes tilbake, håper og tror vi at man får en bestand ørret med større snittvekt enn hva tilfellet er per i dag.
   Det er selvfølgelig også et poeng at vannstanden i elva er god og forholdsvis stabil, men vi synes det er bra grunneierne har gått sammen om en felles løsning for elvas beste.

   Mvh
   Lasse
   tisleia.net

   Liker

 2. Da var den elva ødelagt som fiske elv også! For meg med disse prisene og reglene er det uaktuelt å dra ditt ! Satans motefiskere som skal komme å ødelegge alle perler vi har her i landet ! Her hadde vi en elv å dra til som var for vanlig dødelige uten alle disse forbaskede fluereglene, men den gang ei :S

  Liker

  • Hei Kristoffer,

   Nå er det kun noen deler av elva som er fluesoner. Generelt fiske gjelder i absolutt størstedelen av Tisleia fortsatt. Hvis man sier at 13 av 16 kilometer elv er åpent for generelt fiske tror jeg ikke man bommer veldig mye.
   Av den grunn blir det vel kanskje litt overdrevet å si at elva er ødelagt? Vi bak denne informasjonssiden tror og mener at innføringen av nye regler vil bidra til en bedre fiskeelv for alle sportsfiskere som er glade i Tisleia. Spesielt hvis alle følger oppfordringen om å ta ut og drepe all fisk under 25 cm og være forsiktige med å drepe fisk over 35 cm.

   Vi håper du velger å ta turen til Tisleia selv om noen få kilometer av elva er forbeholdt fluefiske.

   Mvh
   Lasse
   tisleia.net

   Liker

 3. Hei. Jeg og en kompis kommer til Tisleia for å fiske i helgen og har i den anledningen noen spørsmål.
  1. Forstår jeg det riktig at ved å kjøpe fiskekort til fluesonene så har vi tilgang og lov til å fiske med flue i hele elven?
  2. Vi tar med teltet for å sove ute, hvordan er det med telting langs elven?Noen anbefalinger ift. gode teltplasser?
  3. Er det noen matbutikker i nærheten?
  4. Hvordan er reglene ift til sterilisering av utstyr/vadeutstur for å fiske i elven?
  5. Det klassiske spørsmålet; Noen som har noen gode fiskeplasser langs elven de ønsker å dele?
  6. Hva slags fluer fisker bra i elven om dagen? Både tørt og vått..
  Mvh
  Petter Danielsen

  Liker

  • Hei igjen Petter,

   Da skal vi etter beste evne prøve å svare på dine spørsmål.

   1. Fiskekort i fluesonene gir også rett til fiske i resten av Tisleia.
   2. Mye av Tisleias elvebredder er utmark. Det betyr at det finnes mange bra plasser som fungerer til å slå camp. Men, ta naturlig nok hensyn til hytter, annen bebyggelse og tomter med gjerder rundt. Ønsker dere å telte forholdsvis nærme hvor dere setter bilen, eller kan dere bevege dere litt for å finne en god plass?
   3. Joker Fjellbu er en liten dagligvarebutikk rett ved elva. Butikken på Vasetdansen Camping har også et godt utvalg av dagligvarer. Sjekk lenkesiden vår for mer informasjon om stedene.
   4. Det er dessverre ingen satte regler for sterilisering, noe som vel ikke finnes veldig mange steder for fiske i innlands-Norge. Men, om dere gjør det er det aldri feil 🙂
   5. Litt av spenningen er vel å oppsøke egne plasser, er det ikke? 🙂 Personlig er vi svake for området øvre fluesone, også i områdene før og etter fluesona. Hele Tisleia er ganske variert, med sakteflytende partier, store loner, brekk og småfosser.
   6. Nå er det noen dager siden vi har vært der selv, men fortsatt så vil nok klassiske norske døgnfluer kunne gjøre jobben, type varianter av Aurevilli, Rhodani og Sulphurea. Spesielt med været som er meldt. Samtidig er vårfluene i full gang nå. De kommer i forskjellige størrelser og varianter og kan by på godt fiske. Våtfluer er vi ikke like drevne på, men vil tro klassiske norske våtfluer fungerer i Tisleia som andre steder.

   God tur og skitt fiske!

   Mvh
   Lasse
   tisleia.net

   Liker

   • Hei Lasse.
    Takk for informative og gode svar. Litt væravhengig ift. hvor vi ønsker å slå opp telt. Får vi fint vær kan vi godt gå en liten bit, 2-4km. Blir det dårlig vær tenker vi å slå opp telt i nærheten av bilen. Noen gode forslag til aktuelle steder? Mvh Petter😊

    Liker

   • Hei igjen,

    Fra Vasetdansen og ned er området som er lettest tilgjengelig med bil, men her er det mye hytter etc., så det er nok veldig begrenset med teltplasser. Det går selvfølgelig an å leie teltplass på Vasetdansen, da vil dere ha elva meter fra åpningen 🙂
    Nærhet til elva fra bilvei har du også helt øverst i elva, fra demningen. Men, den første kilometeren av elva tilhører Gol, og her gjelder egne kort.

    Når det gjelder områder som krever litt mer av beina deres, finnes det blant annet en fin plass nederst i øvre fluesone (Fløten). Det er også fine teltplasser rett ved Svarthølen, som ligger rett ovenfor øvre fluesone. For å nå Svarthølen enklest går dere på traktorvei fra «Vesle Skaugum», rett nedenfor Oset Høyfjellshotell.

    Håper dere får en fin helg.

    Mvh
    Lasse
    tisleia.net

    Liker

 4. Hei. Etter flere år i Tisleidalen er spørsmålet etter årets sesong: Hva har skjedd? Vedlikehold på demningen over lang tid, med nedtappet Tisleifjord og stor, lettfanget fisk som har sluppet seg på elva over tid. Voldsomt garnfiske ved grunneiere i fjorden og dermed: ødelagt fiske. Det blir ikke mye stas med fluesoner når vassdraget er mishandlet på denne måten. Har vært på bestefars støl i Tisleidalen siden 1955. men nå: trist, trist.

  Liker

  • Hei Bjørn,

   Vedlikeholdet ved demningen var nok ytterst nødvendig, samtidig som de har bygget et eget kraftverk der oppe. Vi bak tisleia.net håper det betyr at vannstanden i elva vil være gjennomsnittlig høyere i løpet av fiskesesongen.

   Vi vet dessverre lite om garnfiske i Tisleifjorden og har heller ikke opplevd stor og lettfanget fisk øverst i elva. På generelt grunnlag tror vi ikke litt garnfiske i Tisleifjorden er negativt, så lenge de bruker såpass småmasket garn at de får tatt ut litt av småfisken i fjorden. Dette kan gi bedre vilkår for større fisk. Det er satt ut ganske store mengder fisk fra kraftselskapet over mange år, noe ekspertene mener ikke nødvendigvis er til det bedre for storfisk i Tisleifjorden.

   Personlig har vi opplevd elva som veldig bra de siste årene. I 2013 og 2014 var det forholdsvis god vannstand hele sesongen, også fra tidlig i sesongen. I år var vannstanden litt lavere i lengre periode, men allikevel aldri ned mot minstekravet. De mange turene vi hadde i elva ga godt og utfordrende fiske og vi er spente på den positive utviklingen i elva.

   Liker

 5. Skjønner at dere skriver det dere gjør. Men som ivrig bruker av elva gjennom opp gjennom åra, og med kjennskap til regulering, garnfiske og fiskeutsetting, er det hevet over tvil at de siste åra har det skjedd en endring i elva som for meg ikke er positiv. Fisker kun med flue.
  Men jeg kommer ikke til å gi meg. Aldri!!

  Liker

  • Vi som driver denne informasjonssiden om Tisleia gjør det på frivillig basis fordi vi er veldig glade i elva. Vi har ingen bindinger til elveeierlaget og har heller ikke noe personlig å tjene på å skryte av elva noe mer enn nødvendig. Alle rapporter fra årets sesong er slik vi har opplevd elva og sesongen, ikke noe annet. Vi har bedt andre komme med sine rapporter, men de har uteblitt. Derfor er siden per nå preget av våre personlige erfaringer. Bare så den forutsetningen er helt klar 🙂

   Personlig har vi opplevd godt fiske i Tisleia de to siste sesongene, og kanskje spesielt i 2015. De plassene vi liker å fiske har vi opplevd hva vi føler er en bedring i antallet fisk med en forholdsvis god størrelse og en nedgang i mer småfallen fisk. Vi føler vi fikk mye mer småfisk tidligere. Selvfølgelig kan dette være tilfeldig, men vi tror blant annet god vannføring de to foregående årene har betydd noe for fiskens vekst.

   Liker

 6. Tilbaketråkk: Gapahuk på plass ved Tisleia | tisleia

 7. Tragisk at det kunne bli sånn her.. Nok ett fint fiske område som ødelegges av reguleringer i alle himmelretninger!

  Liker

 8. Skuffende og tragisk opplegg av grunneiere! Nok en fin elv som ødelegges av trangsynte regler å fluefiskere!!

  Liker

  • Hei Eivind,

   Først og fremst – som vi har nevnt før. Vi som driver denne siden gjør det på frivillig basis fordi vi er glad i Tisleia, og tar ikke beslutninger om regelverket.

   Når det er sagt støtter vi at det innføres noen nye regler, i håp om å bidra til en bedret fiskebestand i Tisleia. Det er ingen tvil om at lav vannføring også er kritisk for elven, men vi tror fangstbegrensning på stor fisk i utvalgte soner og dette regelverket kan bidra til at bestanden stor fisk øker i elva. Samtidig, av totalt over 16 kilometer med elv, er det kun litt i overkant av 2 kilometer som er satt av til fluesonene. Størstedelen av elva beholder tilnærmet like regler som før, selv om prisen på fiskekort har gått opp noe. Da er det også greit å huske at prisene i Tisleia har vært de samme veldig lenge. Selv kan jeg ikke huske at det har kostet noe annet enn 30 kroner for to døgn, siden jeg begynte å fiske der i 1987. Økningen bidrar blant annet til at man kan ansette oppsyn, noe som har vært fraværende tidligere.

   Jeg har full forståelse for at det er forskjellige meninger rundt dette temaet, men håper alle som er glade i Tisleia ser at det kan bety en bedre elv for alle sportsfiskere på både kort og lang sikt.

   Mvh
   Lasse A. Vangstein
   http://www.tisleia.net

   Liker

 9. I følg reglene for fluefiskesonen er det bare mulig å drepe en fisk mellom 25 til 35 cm. Og så står det at all fisk under 25 cm skal tas ut?

  Liker

  • Hei Audbjørn,

   Det er korrekt – det er lov å drepe én fisk mellom 25 cm og 35 cm per fiskedøgn i fluesonene. Når dette er gjort skal fisket opphøre til neste dag. Det oppfordres på det sterkeste til å ta ut/drepe fisk under 25 cm.

   Ved tvilstilfeller skal fisken settes tilbake i elva.

   Mvh
   Lasse A. Vangstein
   tisleia.net

   Liker

 10. Det betyr da at hvis jeg «tar ut» en fisk som er mindre enn 25 cm så er jeg ferdig i elva det døgnet?

  Liker

  • Hei igjen.

   Nei, det stemmer ikke. Det er fritt uttak av fisk under 25 cm. Men, når du har fanget én fisk mellom 25 og 35 cm i fluesonene skal fisket opphøre til neste dag.

   Liker

 11. Tilbaketråkk: Tro og håp i Tisleia | tisleia

 12. Tilbaketråkk: August-ørreten lot seg lure | tisleia

 13. Hei.

  Det står at fiskekortet gir rett til fiske med ‘en stang fra land. Betyr det at det ikke er tillatt å fiske fea båt?

  Liker

 14. Hei.

  Det står at fiskekortet gir rett til fiske med ‘en stang fra land. Betyr det at det ikke er tillatt å fiske fea båt?

  Liker

 15. Tilbaketråkk: Nå klekker det | tisleia

 16. Tilbaketråkk: Opp og ned i Tisleia | tisleia

 17. Hei. Gjelder disse spesielle reglene kun for fluefiske?Eller er det lov til å ta kun en fisk mellom 25 og 35 cm også på sluk og mark.

  Liker

  • Hei,

   Det er kun i fluesonen det er lov å ta med én fisk i døgnet mellom 25 og 35 cm, og hvor all fisk over 35 cm skal slippes tilbake. Men, vi har en oppfordring om at stor fisk i elva settes tilbake uskadd uansett hvor i elva man fisker, da dette er bra for rekrutteringen og forvaltningen av ørretstammen i Tisleia.

   Liker

 18. Hei
  Det er motstridende informasjon vedrørende fiske i «hele» elva om man har kort for fluesonene. Kan jeg med fiskekort i fluesonene også fiske på strekningen til Golsfjellet Fiskeforening?
  Fiskekort «felleskort for hele elva» kr. 1000.- fra INatur har et kart hvor Golsfjellet Fiskeforening sitt område også er markert. Men i første avsnitt på denne siden skriver dere at dette er unntatt.
  På forhånd, takk for svar!

  Liker

  • Hei Benjamin,

   Kartene på iNatur er ikke helt nøyaktige, da det nok er litt vanskelig å streke opp nøyaktig på meteren. Nå er det heller ikke vi som oppdaterer iNatur for Tisleia, men Golsfjellets område er «sørsiden» av elva/kanalen, og Tisleia elveeierlag sitt område er «nordsiden». Når du zoomer litt inn i kartene på iNatur, vil du se at de har prøvd å streke det opp deretter, både for Tisleia elveeierlag og Golsfjellet.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s