Om Tisleia

Tisleia har sitt utløp fra Tisleifjorden som ligger i Nord-Aurdal kommune i Oppland og i Gol og Hemsedal kommuner i Buskerud fylke. Tisleia strekker seg rundt 16 kilometer nedover Tisleidalen i Nord-Aurdal kommune og renner ut i Ølsjøen.

Tilnærmet hele Tisleia administreres nå av Tisleia elveeierlag som er et samarbeid mellom alle grunneiere langs Tisleia. Unntak Golsfjellet Fiskeforening som selger egne fiskekort langs sørsiden øverst i kanalen mot Tisleidammen.
Se kart her – fluesoner markert med grønt til rødt.

Elva renner gjennom fantastisk og variert fjellnatur og har det meste en fisker kan be om – fra stryk til stilleflytende partier. Denne variasjonen er med på å gi mange gode fiskeplasser.

Flere steder i Tisleia er lett tilgjengelig med bil, men for å nå deler av elva må du regne alt fra 10 til 30 minutters gange.

Tisleia er regulert via Foreningen til Bægnavassdragets regulering (FBR) og vannføringen kan variere. Følg med på vannføringen her: Vannstandsmåling
Vår personlige mening er at elva er best når vannstanden ligger rundt normalt sommernivå, som er på 14 kubikkmeter i sekundet. Elva er selvfølgelig mer enn fiskbar både på lavere og noe høyere vannstand, men egne erfaringer tilsier at mellom åtte og 16 kubikkmeter i sekundet gir best fiske og best insektsklekkinger.

Lurer du på hvilke fluer du bør ha med i flueboksen? Se våre tips her.

tisleia_elvestrekk_2014

1280px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg Click here for English version 

 

Reklame

11 tanker på “Om Tisleia

 1. Hei. Er det noen som vet hvordan det er i Tisleia nå? For mye vann? Jeg lurte på å prøve meg der på mandag den 21 august…

  Liker

 2. Hvordan er fisket nå om dagen, for lite vann kanskje? Får et svensk vennepar på besøk om 14 dager som ønsker å prøve Tisleia for første gang.

  Liker

  • Hei Stein,

   Det er litt lite vann, men ikke kritisk lavt. Likevel kan fisket være litt kilent, spesielt midt på dagen når det er som varmest. Tidlig morgen og rundt solnedgang er nok best akkurat nå. Men mye kan skje på 14 dager, så jeg hadde satset på en tur 🙂

   Hilsen Lasse
   tisleia.net

   Liker

 3. Hei,

  Fantastisk flott elv.
  Ser du anbefaler å gå ned sørsiden for telting, fant ikke mange spottene før Svenisføssen/Setra, men der er man vel for nær bebyggelse. Er det lengre ned helt i enden av fluesona som er anbefalt?

  Liker

  • Hei,

   Både helt i enden av fluesona er det fine områder for telting, men om du går ned fra Vesle Skaugum og følger traktorveien til elva er det også fint å telte ved «Svarthølen». Øvre fluesone starter der Svarthølen ender.

   Hilsen Lasse
   tisleia.net

   Liker

 4. Hei

  Hvordan er vannstanden nå i Tisleia elven? Har tenkt meg en tur dit til helga men stemmer deres tabeller som sier vannføringen er helt nede på 2,3 kubikk i sek?

  Liker

  • Hei Carl Erik,

   For mer korrekt oppdatering på vannstanden i Tisleia, anbefaler vi NVEs sider. Du finner «time-for-time» (med noe forsinkelse) her: http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/Q/0012.00136.000/knekkpunkt.html

   Akkurat nå er vannføringen på 2,8 kubikkmeter i sekundet. Noe lavt selvfølgelig, men det er fortsatt lite vann i Tisleifjorden pga. sen snøsmelting i år. Varmen de siste dagene og kommende regnskyll håper vi gjør at Tisleifjorden stiger raskt slik at regulanten snart kan sende litt mer vann ut i Tisleia.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s