August-ørreten lot seg lure

tisleia_august_uw

Selv om kalenderen viser august, er det fortsatt godt mulig å fange fin fisk i Tisleia. Det fikk flere av oss erfare forrige helg.

Fredag åpnet regulanten slusene og elva steg fra 8,8 kubikkmeter i sekundet til over 14 kubikkmeter, og i starten av denne uka går elva på litt over 16 kubikkmeter.

Fredag regnet det ganske mye, og vaket sporadisk, men midt i en av de største regnbygene litt utpå ettermiddagen begynte det å klekke små døgnfluer som en fisk velvillig steg opp og tok. Etter et par ganske korte kast oppstrøms lot den seg lure av en liten imitasjon.

Lørdag regnet det periodevis intenst avbrutt av perioder med sol. Thorbjørn var i posisjon og fant en fisk som vaket av og på. Flerfoldige flyt, kaffekopper og fluebytter måtte til før fisken til slutt lot seg lure av en liten Baetis-imitasjon. Timing og riktig antall kaffekopper skulle vise seg å være nøkkelen.

Oppfordringen er klar; ikke sitt hjemme og lur på om du skal fiske. Kom deg ut. Høsten er i anmarsj på fjellet, men sesongen er på ingen måte over.  Klikk her for fiskeregler.

tisleia_aug2017_1(Foto: Thorbjørn Molstad – instagram.com/basilmus)

Ønsker du guiding?
Husk også at vi tilbyr fluefiskeguiding i Tisleia. Ta kontakt om det er av interesse og for å sjekke tilgjengelighet.
Les mer her: Fluefiskeguding i Tisleia

Reklame

2 tanker på “August-ørreten lot seg lure

 1. Noe håp for å få ørret nå i månedsskifte til september? Og har dere tips til nærmeste parkeringsplass til fluesona? Tenkt meg opp en tur på lørdag. Fluetips tas også i mot med takk;)

  Liker

  • Hei Fredrik,

   Det skal helt klart være muligheter til å få ørret nå de siste ukene før sesongen er over i Tisleia. Skal du fiske i nedre fluesone er det en stor og fin parkeringsplass ved sykkelparken til Merket. Skal du fiske i øvre fluesone kan det være en idé å parkere ved Vesle Skaugum også gå traktorveien ned mot Svarthølen. Det er ca. 20 minutter å gå, og fluesona starter i det Svarthølen slutter.

   Du kan fortsatt treffe på en og annen vårflue der oppe, og andregenerasjons døgnfluer kan klekke. Om du får varme dager kan landinsekter som stankelbein og flyvemaur være effektivt.

   Lykke til 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s