En svipptur innom

Vi tok en liten kveldsøkt i Tisleia i helgen, og angret ikke på det.

Lørdag kveld fantes det plutselig en åpning for en liten fisketur i Tisleia, og den kunne vi ikke la gå fra oss. Elva hadde gått opp litt i dagene før vårt besøk, men gikk fortsatt såpass lavt som 2,5 kubikkmeter i sekundet.

Det var noen vakende fisk når vi kom frem, og vårfluer så ut til å være på menyen for de fleste fiskene. En fin ørret på rundt halvkiloen ble lurt ganske tidlig, før en større fisk viste seg i strømmen. Denne skulle vise seg å være av den vanskelige sorten. Fisken vaket nå og da, men litt forskjellige typer vak, så det var vanskelig å anslå nøyaktig hva den tok. Dermed ble det en del fluebytter og innlagte kastepauser i forsøket på å lure fisken. Den ville verken ha vårflueklekkere, døgnflueklekkere, fullvoksne insekter eller spinnere. Til slutt knøyt fiskeren på en myggpuppe og da tok en kilo Tisleia-ørret med en gang.

Før natten senket seg ble også en vårfluespisende fining lurt til å ta. Fisken stormet tvers over elva i en voldsom fart før den dro seg rundt en stein. Det var ikke veldig gunstig for fortommen og til slutt var det fisken som kunne le sist.

Har du vært på fisketur i Tisleia og ønsker å dele din opplevelse med våre lesere? Send en e-post med bilder og litt tekst til post@tisleia.net så legger vi det ut.

Fiskekort til Tisleia kan du kjøpe her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s