Sensommerørret

Etter noen uker fravær var det med stor spenning Tisleia ble avlagt et besøk i helgen.

Vannstanden i Tisleia hadde vært fin, og ikke minst jevn, i nesten to uker da første helgen i august meldte sin ankomst. Det var med stor spenning vi tok turen til fjells for å se om ørreten fortsatt var villig til å stige etter tørrfluer. Vi ble ikke skuffet.

På fredag fikk dessverre vinden ganske godt tak oppe på fjellet, og det var vanskelig fiske. Lite innsekter og dermed lite vakaktivitet. Mot ettermiddagen og kvelden løyet det litt, og ting så litt lysere ut. En fin fisk, som målte seg inn til rett under kiloen, viste seg i vannflata før den lot seg lure av en fullvoksen døgnflueimitasjon.

Det ble aldri noen vakfest i elva denne dagen, men senere mot kvelden var det allikevel noen fine ørreter var villige til å vise seg frem. Det var vanskelig å fastslå hva ørreten egentlig tok, da insektlivet på overflata ikke var det helst store. Etter litt prøving, feiling og mer prøving var det til slutt en spent spinner som gjorde susen da en fisk på 1,1 kilo lot seg lure. En flott avslutning på kvelden før temperaturen falt drastisk.

På lørdag var det heller ingen vakfest eller store klekkinger, noe minus 3,4 grader midt på natta kanskje må ta litt av skylden for. Men, etter et lite regnskyll midt på dagen og et lite gløtt av sol som varmet litt var det en fin fisk som viste seg ute i blanka mellom to strømmer. Med fredagskvelden friskt i minne og et par flyt uten hell med fullvoksen døgnflueimitasjon, lot man den spente spinneren få prøve seg igjen. Da smalt det på en nydelig Tisleiørret på 850 gram.

Alle fiskene svømmer selvfølgelig videre i denne vakre elva, og selv om sesongen er på hell er det fortsatt gode muligheter til å lure fin fjellørret. Nå er det meldt noen dager med litt kraftig regn før det skal klarne opp og bli litt varmere mot helgen. Kanskje hårmyggen Bibio pomonae (eller russeflua) begynner å røre på seg? Den kan gi godt og morsomt fiske i Tisleia.

Har du en rapport fra din fisketur i Tisleia? Send en e-post til post@tisleia.net med et bilde og en kort tekst, så deler vi det gjerne her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s