Høy vannføring i helgen

Vannet fra Tisleia renner ut i Bløytjern. På grunn av arbeider på en flomsluse i Bløytjern har Foreningen for Bægnavassdragets Regulering (FBR) de siste dagene senket vannstanden der. Nå er arbeidet over, og da må FBR flytte noe vann fra Tisleifjorden som nærmer seg høyeste regulerte vannstand. Det betyr at Tisleia nå går på ganske høy vannføring, i overkant av 27 kubikkmeter i sekundet.

Det er fortsatt godt mulig å fiske, det er ikke en flomstor elv som møter deg, men vær forsiktig ved elvebredden og ved vading. Det er forventet at FBR senker vannføringen til mer normal sommervannføring etter helgen en gang. Mengden vann i Tisleifjorden, som har nådd dagens nivå rekordtidlig etter en snøtung vinter, gir håp om god vannføring i Tisleia utover sommeren.

Vi krysser fingrene for at dette holder seg og satser på godt fiske for alle som besøker Tisleia i sommer!

Klikk her for å følge vannføringen i Tisleia time for time

IMG_9896

Reklame

7 tanker på “Høy vannføring i helgen

 1. Idag 14 juni kjøres vannstanden opp igen og er nå på 23,5 kubikk etter å ha vært nede på normal igår. Vet dere hva som skjer?

  Liker

  • Hei Morten,

   Per onsdag 13. juni mangler Tisleifjorden i underkant av 0,7 meter på å nå høyeste regulerte vannstand. Det er meldt en del regn torsdag, og det kommer fortsatt en del vann inn i Tisleifjorden fra vassdragene i overkant. Jeg tipper FBR derfor har valgt å sende mer vann i Tisleia nå for å unngå at Tislefjorden blir overfylt. Det er også et visst behov for å fylle Bløytjern igjen etter de måtte tappe den ned for å reparere flomslusen som nevnt i saken her.

   Likevel er det godt fiske i elva om dagen, og vi har onsdag fått inn spennende rapporter 🙂 Mulighetene er der til tross for litt høyere vannføring enn hva som er normalt på denne tiden av året.

   Hilsen Lasse
   tisleia.net

   Liker

   • Hei,

    Nå er jo kommentarfeltet synlig for alle. Vi som driver denne siden gjør det på frivillig basis, og det er ikke alltid tiden strekker til for å oppdatere med endringer i vannføring osv. Vi prøver med ujevne mellomrom å ha nye saker, men ber om forståelse for at det ikke alltid lar seg gjøre.

    Anbefaler uansett å følge lenken i denne saken og som du finner andre steder her på tisleia.net for å følge vannføringen i elva. Her kan du både følge fra dag til dag og på timesbasis.

    Hilsen Lasse
    tisleia.net

    Liker

 2. Nå er vannføringen oppe i 29 m³/s. Det raserer tørrfluefisket og døgnfluene får seile nedover elva i fred.
  Er det sannsynlig at vannføringen reduseres før helgen er forbi?
  Vi får lete etter klekkinger i sideløp med mindre vann så lenge.

  Liker

  • Hei Torstein,

   Ja, som vi meldte på Facebook-siden vår i dag er det høy vannføring nå, og den var stigende i formiddag. Siste måling kl. 12 viser en liten nedgang, men det er ikke supergunstig for tørrfluefisket nei.

   Jeg vet ikke hva FBR tenker og om de kommer til å dra ned vannføringen i løpet av helgen. De sa før forrige helg at planen var å ta elva til mer normal sommerstand forrige uke, men det holdt til tirsdag ettermiddag, da dro de vannføringen opp igjen. Får bare håpe de ikke tømmer så mye at de må strupe elva helt resten av sommeren.

   Hilsen Lasse
   tisleia.net

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s